1/3 !

After checking their last known position from monday 21 april with the position of DYE-2, i discovered that the team has done another 122 km in the past 5 days. So they are even faster than their 20 km-a-day-schedule!  They should now have covered about 200 km, and thus they are roughly on 1/3 th of the way.

image00003.jpg

Greetings from the icecap!

dscf9757.jpg

And since the team also reads their own website now and then: back home we’re also doing well, and we miss you! (we even videotape our dinners, so you might see our conversations pass by in the documentary)

15 Responses to “1/3 !”

 1. Bart, Anette en Carola Says:

  Hallo Sanne,

  Dat gaat hartstikke goed daar. Volgens mij kunnen jullie bijna de korte broek aan?

  Have fun!

  Groetjes vanaf de koffietafel in Utreg

 2. Left-behind-frosty Says:

  Wiehoe!
  Wat heerlijk om te horen dat alles goed gaat en jullie koppen te zien op een foto.
  Liefs helen

 3. Sandra Says:

  Hee mannen en Sanne,

  Wat een contrast he? 2 diners met een zonnetje. De ene in T-shirt, de ander tot aan de enkels in de sneeuw. De ene 5 mannen en 1 vrouw (arme Sanne), de ander 1 man en 5 vrouwen (arme Pieter). Wij verse groente en fruit, jullie instand-meals houdbaar tot 2015…. (wij allen fris ruikend en geschoren, jullie…) Ha ha!

  Maar de gezelligheid kent geen grenzen, bij ons was het ook beregezellig!! Wij houden het hierdoor nog wel even vol. Jullie ook! Toi, toi, toi!!!

  Sandra

 4. Pieter Says:

  inderdaad, arme Pieter! Zo’n avond duurt erg lang als er alleen maar over baby’s en jezelf elke avond in slaap huilen wordt gepraat…
  😛

 5. Left-behind-frosty Says:

  HAHAHA nou nou, ik zag die twinkeling wel in je ogen toen we het over baby’s hadden hahaha. We’ve got it on camera!!

 6. Cesco Says:

  Hoi Jeffrey
  Fantastisch om de foto’s te kunnen zien en je stem te horen. Je begint al aardig op een Ijsbeer te lijken. (Jij bent het toch links op de foto?)
  Ben ook zeer benieuwd naar foto’s van het interieur van het radio station.Van de Playboy kan ik raden. Jullie schieten al aardig op begrijp ik. Geniet van alles, en allen veel succes natuurlijk.
  Cesco

 7. Sandra Says:

  Juni, juli, aug… Babyboom in februari 2009?????

 8. marinke Says:

  Leuk om jullie zo een ebetje te volgen… maar mannen!!!!! Alleen maar babypraat? Wat is dat?

 9. willy haverink Says:

  Halllo luitjes
  wat een fijn gevoel te lezen dat het tot nu toe zo goed gaat,houden zo
  .
  gr Pa &Ma Haverink

 10. Hans Says:

  Hoi Jeffrey et al.,

  Leuk om de expeditie via de website te volgen. Succes met de volgende 2/3!

  Hans

 11. Rutger Says:

  Hee, hoop dat jullie die playboy meenemen, is de enige van die jaargang die ik mis……

  Maarre ik volg nu al een tijdje jullie summertrip. Kan me heugen dat onze oud ardennentripjes qua temperatuur en zwaarte redelijk te evenaren zijn met de groenland hike. Alleen al de kater waar we toen mee liepen was loodzwaar.

  Blij te horen dat alles goed gaat ! Oh Henkjan ben je wel voor je trouwdag thuis ?

 12. Broertje Olaf Says:

  Op het werk kijkt iedereen gezellig mee over mijn schouder als ik kijk of er weer nieuws is.
  Enfin vanaf deze kant met de hele ploeg: Succes in het verdere verloop!

 13. Eline Says:

  He die Jef
  Leuk om een beetje te volgen wat jullie allemaal meemaken. Gelukkig is bij ons de temperatuur wat hoger… Niks voor mij, vooral kijken wat anderen doen! Ik hoop dat je geniet!!
  doei,
  Eline

 14. Jan Fokke Says:

  Hi guys,
  Goed bezig zo te zien. Volg jullie op de voet en hoop dat jullie zo doorgaan. Probeer ondertussen de Notice expeditie nog even tegen het lijf te lopen voor een biertje; hebben wij ook gedaan.
  Voor jullie wel lastiger want zij doen nu de Noord-zuid route. Ze kwamen ons gewoon tegemoet lopen.
  Keep up the good spirits!
  Als jullie vragen hebben: mail, bel of geef een teken van leven.
  Zoals woij van Frozen Dreams altijd zeggen: ontdooi je droom, maar dat loop bij jullie wel los!
  Jan Fokke

 15. Helias Says:

  Dag Jeffrey,

  Weer even een berichtje van mijn kant. Ik lees nu een boek van Fred Pearce, ‘The last Generation” , ofwel hoe de natuur wraak gaat nemen door het broeikaseffect. Wij zijn de laatste generatie die er nog niet wezenlijk last van heeft. Eris vooral sprake van een dreigende situatie als gevolg van alerlei niet-lineariteiten in het proces. Daarin ook veel over het ijs op Groenland. Met name hoe de hele ijskap op het ogenblik aan het destabiliseren is, met een volledig verdwijnen in enkele tientallen jaren ipv duizenden jaren. Hij schrijft over enorme meren die nu aan de oppervlakte ontstaan, en over smeltstromen die kilometers diep naar beneden verdwijnen. Ik neem een stukje over: “We zien dus grote stromen ijs van Groenland komen, die drijven op een steeds groter volume smeltwater dat van het oppervlak naar de basis van de ijskap zakt (nu al een waterlaag van 50 cm dik, die dus gelegen is tussen het basale gesteente en de ijskap zelf; de ijskap drijft daar dus op, H.), waarbij de smeltende ijsplaten aan de kust als een soort kurk fungeren die nu uit de fles wordt getrokken”. Mijn vraag is of jullie van deze processen iets zien. Dit zijn wel zaken die vooral in de zomer spelen. Wel onheilspellend allemaal, veel dingen die ik helemaal nog niet wist. Bij voorbeeld ook over de verdwijnende Wadham schoorstenen in de zee ten zuiden van Groenland. Ooit van gehoord? Goed, hier houd ik het even bij. Een hele goede verdere reis toegewenst,

  Helias