Questions & Answers!

In cooperation with the team, the Marnix Academie has been working on a project for elementary school kids. 8 students have subscribed for a project where they will focus on the polar region, Greenland, climate change and more. See the project weblog for more info: http://www.dos-hsmarnix.nl/kennisomgeving_publicatie?groep_id=681&pub_id=5745

In the past few weeks, the children in their groups have asked questions and the team has answered them all. You can find all questions and answers online (in Dutch), sorted per school: http://www.projectinlandice.com/vragen.php

Have fun reading!

3 Responses to “Questions & Answers!”

 1. Joke Jan Says:

  Hallo expeditieleden en alle kinderen die vragen stelden,
  Geweldig dat dit contact mogelijk is. Vragen en antwoorden zijn leuk om te lezen. Goed dat er op deze manier aandacht is voor misschien wel het grootste milieuprobleem. Veel succes met de projecten op school.
  Voor de Groenlandgangers is het een hele klus om al die vragen te beantwoorden, maar zo komen ze de avond wel door. Typen jullie met handschoenen aan?
  Heel verrassend dat jullie ganzen zagen. Overtrekkend?
  Beetje uitgerust vandaag? Voor morgen wens ik jullie vele goede kilometers. Het gaat lukken! Voor Sanne nog een dikke knuffel.
  Joke

 2. Resi Says:

  Het blijft een gek idee dat wij hier weg zitten te zweten in de zon, en jullie onder het vriespunt zitten. Erg leuk wel dat ook jullie een t-shirt dag hebben gehad. En ganzen, wat onverwacht! Een ijsbeer had eerder in het verhaal gepast.

  Van te voren heb ik me best wat zorgen gemaakt over dit idee van jullie. Ik ben dan ook dubbel blij om telkens te lezen, en vooral te horen, hoe goed de groep het met elkaar heeft, en wat een geluk jullie tot nu toe met de tocht hebben. Ik duim extra om het geluk tot het einde te laten duren.

  Hier is het door het zeer warme weer inmiddels heel mooi groen. Vrijwel alle bomen hebben hun blaadjes uitgevouwen, en ik heb ook al kastanjes in bloei gezien. De laatste tulpen hebben het opgegeven, maar de leeuwenbekjes en diverse andere bloemen staan nu langzaam in bloei. Dat loopt dus mooi in elkaar over. Ook de knoppen van de roos en de salie groeien goed door en zullen niet lang op zich laten wachten.

  De eenden hebben bijna allemaal jongen. Sommige zijn zelfs al zo groot dat ze al aan veren gaan denken. En door het mooie weer staan ’s nachts de ramen ver open waardoor je een prachtig concert van de kikkers krijgt. Vanavond gaan we dus maar bbq-en, en nog wat van de kikkers genieten.

  Jongens, ga zo door. Ik heb heel veel bewondering voor jullie! En met al deze mensen die voor jullie duimen, ga ik er vanuit dat de weergoden jullie gunstig gezint blijven. Succes.

 3. Anne Says:

  Hey, de kinderen waren echt reuze enthousiast toen ik jullie introfilmpje liet zien en vertelde waar het over gaat.
  Volgende week is voor ons, de studenten, het moment van de waarheid.
  Hoe dat ook de boodschap dat er iets tegen de klimaatsveranderingen moet gebeuren is al geland volgens mij 😉

  Succes met jullie toch en we spreken jullie hopelijk maandag!

  groetjes Anne